Karakalem Genç Kız Köpek Çizim Teknikleri

karakalem ile çizim: teknoloji ve malzemeye giriş

Karakter küpü ve kontur tebeşiri ile uğraşmak için ipuçları

karakalemle, birkaç vuruşla çizebilirsin. Hiçbir çizim tekniğinde, ders ve atmosfer böyle basit bir şekilde gerçekleştirilemez.

Benzer, pastel boyayla karakalem çizim.
Conté tebeşir, pastel tebeşirin özel bir şekli olup, karakter küpünün bir bileşimi olarak mükemmel olan sepyayla, kırmızı, gri, beyaz ve siyah gibi birkaç tonda sunulmaktadır.

Karakalem köpek çizimi
Karakalem köpek çizimi

karakalem çekimi ya da karakalem çizim tekniği, kendi karakterine sahiptir ve portreler, nü ve peyzaj eskiz ve tasarımında öncelikle uygundur.

Günümüzde karakalem çizimi çoğunlukla sanatçılar tarafından portre çizimi için ve tuval resmi için bir ön çizim olarak kullanılmaktadır.

Karakalem Çizim Teknikleri
Karakalem Çizim Teknikleri

Odun karakalemü ile çizim yaparken çok fazla güvene sahip olmanız ve mümkün olduğunca çalışmaya başlamanız çok önemlidir. Çok fazla düzeltme ve güvensiz çizgi, karakalem çekme izlenimini azaltır.

Silme tekniği çizim esnasında otomatik olarak çıkan çizim tekniğidir. Çizim küpü çizildikten sonra kağıda sadece gevşek olduğu için, pigment tozu parmak, kağıt sileceği (estompen veya tortillion), deri, pamuklu bez veya fırça ile bulanık olabilir.

Sanatla İlgili Terimler

Parmakla silme, karakalemün duygu ile sanatsal olarak bulanıklaştırılması şeklindedir. Kağıt silecekleri, detay alanındaki bulanıklık için özellikle uygundur. Deri, kumaş, pamuklu çubuk veya pamuklu petler ile bile pürüzsüz pigmentleri bulanıklaştırabilirsiniz. Geniş alanlar karakalemün geniş tarafıyla iyi gölgelenebilir ve sonra sorunsuz şekilde silinebilir.

Genç Kız Karakalem Çizimi
Genç Kız Karakalem Çizimi

Her durumda, yumuşatılmış ton değerlerini, keskin yazıcıları kontrast olarak kontrastlamak zordur, aksi takdirde odun karakalemü çizimi biraz şekillendirilmiş bir izlenime sahiptir. karakalem biraz bulanıkken, çizim esnasında karakalemün gereksiz yere veya istemeyerek yok edilmemesi için el altında bir kağıt koyun.

Detaylar, kırık küçük parçaların kenarlarıyla veya karakalem kalemleriyle iyi boyanabilir.

Olası karakalem çizim teknikleri:

Dairesel hareketlerde titreme
Paralel, çapraz ve hızlı kuluçka açıklamaları
Karakter küpünü silebilirsiniz. Silgi ile temizlenen görüntüler genelde iyi bir izlenimdir ve tüm görüntü efektini yatıştırır. Elbette, silmekte dikkatli olmalısınız, kağıtta hasar yok, yani yüzey pürüzlü veya yırtılır. Kendinden yapışkanlı mukavvadan yapılmış şablonlarla silgiyle güzel aksanları silebilirsiniz.
Odun karakalemü çekimi için malzemeler: kalemler, tebeşirler, kağıt, mendil, silgi ve fiksatif maddeler

Silme tekniği genellikle parmak veya kağıt sileceği (Estompen) ile yapılır. Boyalar, sırlar, seyrelticiler ile dağıtmakla, derhal silme o kadar basit ki, bu çizim tekniğinde kimsenin büyük not alabilmesi.

Bulanıklaştır ve parmaklarla, estompen veya silgi ile silmek

karakalem ile ilgili dezavantajlar kesinlikle düşük dayanımlarıdır. Sabitleyici ile karakalem çekişi, gevşek karbon tozu alt tabakaya yapışacak şekilde yapılabilir. Mangal karakalemü çizimi ayrıca bir cam levha ile korunmalıdır. Bu durumda, resmin bir paspartout ile sağlanması ve böylece karakter küpünün cam ile doğrudan temas etmemesi ve böylece pigment tozu vermesi önerilir.

1 yorum:

Işık dedi ki...

çizimler süper, karakalem tekniklerinde kendimi geliştirmek istiyorum.